Menu here

45 jaar Smet Jet

Dit jaar viert Smet Jet zijn 45ste verjaardag! Dit werd reeds gevierd tijdens het zomerevent van VOKA. Sinds 45 jaar doen wij ons uiterste best om onze klanten de perfecte pitstop te bieden, snel, efficiënt, veilig en met oog voor kwaliteit. Zelfs na 45 jaar zijn we een bedrijf in volle beweging en er staan nog heel wat nieuwe projecten in de startblokken. Volgt u mee?

45 jaar Smet Jet

Award for Smet Jet Africa

We are so proud to present the certificate of achievement for our colleagues from Smet Jet Africa! Day in day out they give their all to ensure the best service possible and this recognition by Sasol is well deserved! Congratulations to all!

Vernieuwing ISO 9001 en VCA-P

Iets meer dan een maand geleden brak er op Smet Jet een spannende week aan. Omdat wij het belangrijk vinden om zowel naar klanten als onze eigen medewerkers toe een kwaliteitsvolle samenwerking te bieden, hebben wij sinds enkele jaren sterk ingezet op het controleren en kritisch beoordelen van die kwaliteit. Sinds 2015 zijn wij dan ook ISO 9001 en VCA-P gecertifieerd, een prestatie waar we heel erg trots op zijn. En een tijdje geleden was het moment aangebroken waarop zou beslist worden of ons certificaat zou hernieuwd worden. Gisteren kregen we dan te horen dat alle inspanningen geloond hebben en zowel ons ISO 9001-certificaat als ons VCA-P-certificaat voor de komende drie jaar verlengd worden!

We kunnen uiteraard wel zwaaien met onze certificaten, maar wat betekent dit nu precies? Waarvoor staan wij garant met deze onderscheidingen?
Het VCA certificaat bewijst dat wij reeds op voorhand bewust inzetten op acties die de veiligheid, gezondheid en milieubewustheid waarborgen. Wij hoeven dus vaak niet probleemoplossend te denken, aangezien we er alles aan doen om de problemen te vermijden. De ‘P’ in het certificaat staat voor ‘petrochemie’ waardoor wij geschikt zijn bevonden om ook op bedrijven binnen deze sector aan de slag te gaan.
De ISO 9001-norm schrijft eisen voor betreffende het kwaliteitsmanagementsysteem. Smet Jet moet kunnen bewijzen dat wij als bedrijf procedures volgen om de kwaliteit als werkgever en van onze diensten hoog te houden. Dit betekent opnieuw niet alleen tijdig bijsturen, maar vooral preventief denken. Er worden processen uitgeschreven waarin uitvoerig werd beschreven hoe wij de beste service kunnen voorzien voor onze klanten, zowel op administratief als uitvoerend vlak en daarbij wordt uiteraard ook de belasting voor onze werknemers bewaakt.

Het is nodeloos te zeggen dat er dag in, dag uit door alle medewerkers een enorme inzet is om de kwaliteit van ons bedrijf te garanderen. En omdat we het niet vaak genoeg kunnen zeggen, willen we het met deze boodschap nogmaals doen: bedankt aan iedereen om van Smet Jet een kwalitatief, veilig en milieubewust bedrijf te maken!

 

ISO 9001 2015

Aankoop TLX

Sinds kort is SmetJet weer een innovatie rijker! 
Onlangs werd een TLX aangekocht, een automatisch kruipslangreinigingsysteem. Hiermee kunnen warmtewisselaars met hogedruk gereinigd worden. Het toestel laat ons toe 3 tubes tegelijkertijd te reinigen in plaats van één waardoor het een stuk sneller gaat. Omdat de operator de TLX kan bedienen met een console staat hij niet meer in de “line of fire” en zo kan de reiniging op een veel veiligere manier gebeuren. Bovendien is er slechts één persoon nodig om het apparaat te bedienen en kan dit op een ergonomische manier.

Een heel aantal klanten waaronder BP, Tiense Suiker, Nyrstar, Ihoist, … zal in de volgende maanden op deze vernieuwende manier verder geholpen worden. 
Deze investering maakt ook dat we helemaal up-to-date zijn in het reinigen van warmtewisselaars en we onze klanten een nog betere service kunnen bieden, rekening houdend met aangename en veilige werkomstandigheden voor onze eigen werknemers.

 

Project Ivens

Bij het begin van deze werkweek willen we jullie graag even meenemen naar Ivens, een site op de Noorderlaan in Antwerpen. Daar hebben de collega’s van Sint-Gillis-Waas hun beste beentje voor gezet om 13 RVS tanks reeds langs de buitenzijde te beitsen en te passiveren om de natuurlijke oxide laag weer terug te brengen. 
De tanks zijn nu klaar om getransporteerd te worden naar hun uiteindelijke vestiging, de NoordNatie in Antwerpen. Daar wordt ook aan de binnenzijde dezelfde procedure uitgevoerd waardoor de tanks weer in gebruik kunnen worden genomen. Als je even een blik werpt op de foto’s, dan zal je al snel merken dat dit een hele klus is geweest en op deze manier willen we dan ook eventjes iedereen in de bloemetjes zetten die op de ene of de andere manier heeft bijgedragen aan dit leuke project.

Ivens 1